• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

´Kerry, Rusya ile Trump gelmeden anlaşmak için bastırıyor´

´Kerry, Rusya ile Trump gelmeden anlaşmak için bastırıyor´

Washington Post´a göre ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Donald Trump´ın başkan olmasından önce Rusya ile Suriye konusunda bir anlaşmaya varılması için ´inanılmayacak diplomatik çabalar harcıyor´. Kerry´nin, Suriye´deki ´ılımlı mu

 

Washington Post gazetesine göre, Kerry´yi Moskova ile anlaşmaya varmaya çalışmaya iten, Trump´ın, 20 Ocak´ta göreve gelince, Rusya ile Suriyeli muhaliflerin kendi kaderlerine terk edileceği ve Washington´ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın yanında konumlanacağı bir anlaşma yapabileceğinin farkına varması oldu.

Washington Post´a konuşan bir ABD Dışişleri kaynağı, 'Hâlâ anlaşmanın sağlanması için bastırıyoruz. Umudumuzu kaybetmedik. Buna bir şans vermemiz gerektiğini düşünüyoruz' dedi.

´KERRY, LAVROV İLE HAFTADA 2 KEZ TELEFONDA GÖRÜŞÜYOR´

Gazeteye göre, Trump´ın göreve gelmesinden önce Suriye ve Rusya hükümetlerini Halep´teki operasyonlarını durdurmaya ikna etmek için çalışan Kerry, anlaşmaya varmak için Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile haftada 2 kez telefonda görüşüyor. Bunun için Birleşik Arap Emirlikleri´ndeki müttefiklerle de temas hâlinde olan Kerry görüşmelere Suudi Arabistan, Türkiye, Katar ve İran´ı da dahil etmeyi planlıyor.

´CENEVRE ANLAŞMASININ KISA VERSİYONU´

Washington Post´a göre anlaşma tarafların 9 Eylül´de Cenevre´de imzaladıkları anlaşmanın ´kısaltılmış bir versiyonu.´

Cenevre´de imzalanan anlaşma, Rusya ve ABD´nin Suriye´deki terörist gruplara ortak hava saldırıları düzenlemesini öngörüyordu.

Anlaşmaya göre bundan önce Suriye´deki ılımlı muhaliflerin terörist grupların kontrolündeki bölgelerden ayrılması gerekiyordu.


 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor