Tarih: 04.10.2016 18:35

Kerry: Suriye halkından vazgeçmedik, barış aramaya devam edeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, German Marshal Fund tarafından Brüksel´de düzenlenen ‘Transatlantik İlişkilerin Geleceği´ başlıklı toplantıda konuştu. 

Suriye krizinin çözümünde Rusya ile ikili temaslarını donduran ABD´nin ‘Suriye halkını terk etmediğini´ ifade eden Kerry, şunları söyledi: “Suriye halkından vazgeçmedik, barışı aramayı terk etmedik, çok taraflı alanı terk etmedik, bu savaşı bitirmenin bir yolunu bulma çabalarını sürdüreceğiz.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı ‘askeri başarı aramak diplomasiyi reddetmek´le de suçlayan Kerry, Rusya hakkında da ‘Esad´ın kendi halkına karşı klorin gazı ve varil bombası kullanmasını göz ardı ettiğini´ söyledi.

‘NATO, NE RUSYA NE DE BİR BAŞKA ULUSU ZAYIFLATMA ARAYIŞINDA´

Öte yandan NATO´nun bir savunma ittifakı oldu iddia eden Kerry, Rus halkına ‘müsterih olun´ çağrısı yaptı. “Rus halkı, bazen liderlerinin söylediklerine rağmen, NATO´nun, ne kendi uluslarını ne de diğer ulusları zayıflatmak ya da çevrelemek arayışında olduğunu bilmeli” diyen Kerry,  İttifak´ın Moskova ile ortak sorunlarda işbirliği yapmak istediğini de kaydetti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —