Tarih: 03.12.2016 09:45

Kerry: Suriye´de bugüne kadar eksik kalan şey…

Facebook Twitter Linked-in

 

İtalya´nın başkenti Roma´da düzenlenen MED – 2016 Akdeniz Diyalogları Forumu´na katılan Kerry, İtalyan mevkidaşı Paolo Gentiloni´yle bir araya geldi.

IŞİD´i bitirmeye dönük çabaların başarıya ulaşacağına emin olduğunu ifade eden Kerry, Suriye´de tarafların Cenevre´de bir araya gelmesine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, 'Biz, bugün Cenevre´de Suriyeli tüm tarafların buluşması ihtimalini ele aldık ki, bu, bugüne kadar eksik kalan şey oldu” dedi.

´HERKESİN AMACI İNSANLARIN HALEP´TEN ÇIKMASINI SAĞLAYACAK BİR ÇERÇEVE OLUŞTURMAK´

İnsanların Halep´ten çıkmasını sağlayacak bir çerçevenin oluşturulması durumunda Cenevre´de buluşmak için bir boşluk bulunabileceğini belirten ABD´li bakan, “(BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan) De Mistura´nın, ABD´nin hatta Rusların da amacı bu' diye konuştu.

Gentiloni de ABD´li mevkidaşıyla değerlendirmelerini güncelleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, şunları söyledi: ”ABD ile her zaman dirsek dirseğe çalışıyoruz ve İtalya olarak ABD´nin liderliğini ve katkısını takdir ediyoruz. Bu konferans için davetimizi kabul ettiği için de teşekkür ediyoruz.'





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —