Tarih: 27.06.2016 14:44

Kerry´den AB Kararı Sonrası Sürpriz Londra Ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´nin Avrupa´yı sarsan AB´den ayrılma kararının artçı şokları Pazar günü de devam etti. Ülkenin siyasetinin dünyayla ilişkilerindeki geleceği konusundaki belirsizlik sürerken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry sürpriz bir kararla Londra´ya gideceğini açıkladı.

Brüksel ve Londra´da nabız yoklayacak olan dışişleri bakanı, hem de geçiş sürecini anlamak Pazartesi günü bu iki kenti ziyaret gerçekleştirecek.

Kerry, ülkesinin Avrupa´daki en büyük müttefiki İngiltere´nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond´la görüşecek. Avrupa Birliği´nden ayrıldığı bu yeni süreçte, iki ülke ilişkilerinin geleceği ele alınacak.

ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere´ye AB´de kalma çağrısı yapmıştı. Obama, İngiliz halkının referandumda Avrupa Birliği´nden ayrılma kararına saygı duyduklarını, Amerika ile İngiltere arasındaki özel ilişkinin kalıcı olduğunu belirtmişti.

Kerry´yi Londra´da karmaşık bir siyasi atmosfer bekliyor. Referandum sonrası istifa kararını açıklayan Başbakan James Cameron´ın görüşme masasında yer alması beklenmiyor.

Öte yandan AB´nin kurucu üyesi olan ülkeler, İngiltere´ye ayrılma sürecini hızlandırması baskısı yapıyor.

Pazartesi günü, haftaya Brexit´in şokuyla girecek Avrupa´da yetkililerin mekik diplomasisi yürütmesi bekleniyor.

Cameron Salı günü AB´nin 27 ülkesinin İngiltere olmadan ilk kez toplanacağı Brüksel´e gidecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —