Tarih: 16.01.2017 07:22

Kerry´den Netanyahu´ya ´İsrail kararı´ güvencesi

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberine göre, Netanyahu ile telefonda görüşen Kerry, Paris´te başlayan Ortadoğu Barış Konferansı´nda ´İsrail karşıtı bir karar´ alınmayacağı yönünde güven verdi.

Netanyahu´yu, ABD yönetiminin bu konferansta 'İsrail aleyhindeki herhangi bir kararın engellenmesi için alınan tedbirlere' ilişkin bilgilendiren Kerry´nin, 'Konferansın sonuç bildirisinde kullanılan dilin hafifletilmesi ve alınan kararların BM´de İsrail´e karşı kullanılmaması' için de çalışıldığını kaydettiği belirtildi.

Filistin ve İsrail arasında ilişkileri yeni bir düzeye taşımak ve çıkmaza giren müzakereleri tekrar canlandırmak amacıyla düzenlenen Ortadoğu Barış Konferansı dün Paris´te başladı. İsrail-Filistin sorunu çerçevesinde 9 yıldır bu düzeyde düzenlenen ilk konferans olma özelliğine sahip Ortadoğu Barış Konferansı´na 70´e yakın ülkeden temsilci yer alırken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas katılmıyor.

Konferansa ABD adına katılacak Dışişleri Bakanı John Kerry´nin aynı zamanda konu ile ilgili son zirvesi olacak. Öte yandan, 2010´dan beri bir araya gelmeyen Abbas ve Netanyahu´nun gelecek haftalarda Paris´te görüşmesi bekleniyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —