Tarih: 10.01.2017 20:43

Kerry´den Suriye´de yapılan Rusya-ABD anlaşmasıyla ilgili itiraf

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´deki Peace Enstitüsü´ndeki bir konferansta konuşan Kerry, ABD´nin Suriyeli askerleri vurması nedeniyle Rusya´nın, Washington´un ateşkes anlaşması kapsamında ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırma konusunda ciddi olmadığına inandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Ateşkes anlaşması, bir süreliğine sessizlik uygulanmasını öngörüyordu. Ancak anlaşmanın 5. gününde 70 Suriyeli askeri bombaladık ve Ruslar, bizim ciddi olmadığımıza, El Nusra Cephesi´ni beslediğimize ve muhalifleri teröristlerden ayırmak istemediğimize inandı. Daha sonra da insani yardım tırı vuruldu ve anlaşma suya düştü.”  

´OBAMA DÖNEMİNDE RUSYA İLE İLİŞKİLERDE İLERLEME KAYDEDİLDİ´

ABD Başkanı Barack Obama´nın görev süresi içinde Rusya ile ilişkilerde ilerleme kaydedildiğini savunan Kerry, yaşanan gerilime rağmen Washington´ın Moskova ile ile önemli konularda anlaşma zemini bulduğunu belirterek, Suriye´deki kimyasal silahların tahliyesi ve Paris anlaşması gibi konularda işbirliği yapıldığını anımsattı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 17 Eylül´de Deyr ez-Zor yakınlarında Suriye ordusu mevzilerine ´kazara´ düzenlediği hava saldırıları sonucunda 62 asker ölmüş, en az 100 kişi de yaralanmıştı. ABD Savunma Bakanlığı, saldırının ‘insani faktörlere dayanan bir hatadan´ kaynaklandığını ifade etmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —