• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Kıbrıs müzakerelerinde ´Enosis´ krizi sürüyor

Kıbrıs müzakerelerinde ´Enosis´ krizi sürüyor

Kıbrıs meclisi, ´Enosis referandumunun (Kıbrıs´ın Yunanistan´a bağlanması) Rum okullarında kutlanması´ yönünde aldığı kararının ardından, Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün Kuzey Kıbrıs müzakerecisi Özdil Nami ile Rum taraf

 

Taraflar, Kıbrıs´ta süregelen müzakereler çerçevesinde son olarak geçen hafta salı günü bir araya gelmişti. Müzakerecilerin, liderlerin perşembe günü yapılması beklenen görüşmesine hazırlık amacıyla bugün bir araya gelmesi planlanmıştı.

KUZEY KIBRIS´TAN KARARA İPTAL İSTEMİ

Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri´nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide aracılığıyla kararın iptali için Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis´ten girişimde bulunmasını istemişti.

Akıncı ayrıca perşembe günü yapılması planlanan liderler düzeyindeki görüşmeye kadar Anastasiadis´in ne yapacağını görmek istediğini belirterek, 'Bu toplantıya giderim ama bu toplantıda konu yalnız bu olur. Başka bir şey konuşulmaz' ifadesini kullanmıştı.

Enosis referandumu, Başpiskopos Makarios´un 1950 yılında göreve gelmesinin ardından yapılmış, Kıbrıslı Rumların yüzde 96´sı Kıbrıs´ın Yunanistan´a bağlanmasına destek vermişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor