Tarih: 15.03.2016 20:33

Kıbrıs: Türkiye ile yeni fasılların açılmasına izin vermeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Lefkoşa´yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşen Anastasiadis, “Sayın Tusk´a müzakere çerçevesine göre Türkiye gerekli yükümlülükleri yerine getirmediği sürece yeni fasıllar açılmasına izin vermeye niyetli olmadığımızı ilettim” dedi.

AB ve Türkiye arasında sığınmacı akınına karşı yürütülen görüşmelerdeki önerilerin Türkiye ile gerilimi artırdığını belirten Anastasiadis, Kıbrıs´ın bu gerilimden memnun olmadığını kaydetti.

´TÜRKİYE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ REDDEDİYOR´

Kıbrıs lideri, Türkiye´nin sürekli olarak AB ve Kıbrıs´a karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiğini belirterek, Türkiye´nin AB´ye üyeliğini her zaman desteklediklerini ancak bunun için Türkiye´nin üzerine düşeni yerine getirmesini beklediklerini ifade etti.

‘TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YASALARA UYGUN OLMALI´

Tusk ise Türkiye ile yapılan sığınmacı anlaşmasının yeniden dengelenmesi gerektiğini belirterek, anlaşmanın koşullarının yasalara uygun olmasının şart olduğunu vurguladı.
Türkiye ve AB arasında 17 Mart´ta sığınmacı planıyla ilgili yapılacak görüşmeler öncesinde, Kıbrıs ve Türkiye arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeye çalışan Tusk´ın, Lefkoşe´nin ardından bugün Ankara´yı ziyaret etmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —