Tarih: 29.05.2015 13:51

Kıbrıs Sorununun Çözümü

Facebook Twitter Linked-in

 

Zhang Zhang

Türklerin yaşadığı Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kararlı” olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti lideri Akıncı ile görüştü. Çavuşoğlu görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, eğer iki taraf da kararlı olursa Kıbrıs sorununun bu yıl içinde kalıcı olarak çözülebileceğini, kalıcı barışın sağlanabileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakerelerinin sadece Türkiye ve Yunanistan’ı yakından ilgilendirmediğini ayrıca AB ve BM gibi uluslararası örgütleri de ilgilendirdiğini kaydetti. Ancak Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözüm süreciyle bağlantılı olarak Türkiye’nin özel çıkarları olduğuna ilişkin söylentileri reddetti.

Akıncı ise yıllardır süren çözümsüzlükten sonra Kıbrıs’ta “yeni bir döneme geçilme zamanının geldiğine” inandığını söyledi.

Bu ayın 15’inde yedi aydır kesintiye uğramış olan Kıbrıs müzakereleri yeniden başladı. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiadis ve Akıncı, “yorulmadan çalışacakları” ve Kıbrıs sorununu olabildiğince çabuk çözecekleri konusunda taahhütte bulundu. (Çin, Xinhua – 27 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —