Tarih: 13.08.2020 09:20

KİK: Türk yetkililerin BAE´ye yönelik tehditleri üzücü, Arap ülkelerin iç işlerine müdahaleyi reddediyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Naif Mübarek El Hajraf, ´Türk yetkililerin Birleşik Arap Emirlikleri´ne (BAE) yönelik tehditkâr açıklamalarının kabul edilemez olduğunu´ belirtti.

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Naif Mübarek El Hajraf, dün Türkiye´nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Erdoğan Kök ile bir araya geldi. Görüşme, KİK´in Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´daki Genel Sekreterlik merkezinde gerçekleşti.

Sputnik Arapça´nın aktardığına göre, El Hajraf, ülkelerin bağımsızlığına saygı ve iç işlerine müdahale edilmemesi temelinde bölgedeki tüm komşu ülkelerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

´Bazı Türk yetkililerin BAE´ye yönelik tehditleri ve sert açıklamalarını´ kınayan KİK Genel Sekreteri, bu tür açıklamaların üzücü olduğunu söyledi.

KİK ülkelerinin güvenlik ve istikrarının bölünmezliğine ve ortak savunma ilkesine dikkat çeken Al-Hajraf, örgütün Arap ulusal güvenliğini korumayı amaçladığını ve Arap ülkeleri içişleri konusunda dış müdahaleyi tamamen reddettiğini vurgulayarak üyelerinden birinin güvenliğinin tüm örgütün güvenliği anlamına geldiğini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —