Tarih: 03.01.2018 11:15

Kim´den Güney Kore talimatı: Yeniden açın

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore şimdi de Güney Kore sınırında Şubat 2016´dan beri kapalı olan ateşkes hattındaki iletişim kanalının yeniden açılacağını açıkladı. 

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının aktardığına göre Kuzey Kore´nin Barışçıl Birleşme Komitesi Başkanı Ri Son-gwon şu ifadeleri kullandı: “Güney Kore´nin ev sahipliği yapacağı Pyeongchang Olimpiyat Oyunları´na ilişkin meseleleri çözmek üzere (Kuzey Kore´nin heyet gönderip göndermemesi konusu da dahil) Kuzey ve Güney arasında Panmunjom´daki iletişim hattının 15.00´da (TSİ 09.30) açılması talimatı aldım.”

​Ri, Olimpiyat Oyunları´nın başarılı geçmesine dair iyi dilek temennilerini de eksik etmedi.

GÜNEY KORE: İLK TEMAS BAŞLADI 

Öte yandan Güney Kore TSİ 10.00 itibarıyla da söz konusu iletişim hattı üzerinden ´ilk temasların başladığını´ açıkladı.

Güney Kore, 2016´da, Kuzey Kore´nin uzun menzilli füze denemesinin ardından Pyongyang´ın sınır şehri Kaesong´daki ortak sanayi bölgesindeki çalışmaları sonlandırmıştı. Kuzey Kore, Güney´in bu kararını ´savaş ilanı´ olarak gördüğünü duyurmuş ve Kuzey ile Güney arasındaki iletişim hattını kesmişti.

´GÜNEY KORE, KUZEY KORELİ SPORCULAR İÇİN GEMİ GÖNDERECEK´

Bu arada Güney Kore, ´Kuzey´deki kardeşini´ Olimpiyat Oyunları´nda ağırlamak için kırmızı halıdan fazlasını sunmaya hazırlanıyor. Yine Yonhap´ın haberine göre Olimpiyat Oyunları´nın düzenleneceği Pyeongchang´ın yer aldığı Gangwon bölgesinin yetkilileri, Kuzey Koreli atletleri taşıyacak bir lüks yolcu gemisi göndermeyi teklif etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —