Kim´in kardeşini öldüren kadının görüntüsü ortaya çıktı
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un üvey kardeşi Kim Jong-nam´ı Malezya´da öldüren kadınlardan birine ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınlandı. Kuala Lumpur´da ise olayla ilgili olduğundan şüphelenilen Vietnam asıllı bir kadın göz
Malezya basını tarafından yayınlanan Kuala Lumpur Havaalanı güvenlik kamerası görüntülerinde, üzerinde İngilizce yazı dilinde gülme anlamındaki ´LOL´ yazısı yer alan beyaz bir tişört giyen genç bir kadın görülüyor. Görüntülerde genç kadın, havaalanında taksi bekliyor. Beyaz tişörtlü saldırganı havaalanından alan taksi şoförünün daha fazla bilgi toplayabilmek amacıyla bu sabah saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi.
VİETNAM ASILLI BİR KADINA GÖZALTI
Öte yandan, Malezya devlet haber ajansı Bernama´ya göre, Kuala Lumpur Havaalanı´ndaki bir terminalde, cinayetle bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir kadın gözaltına alındı. Yanında Vietnam´da hazırlanmış bir seyahat belgesi olan ve adı Doan Thi Huong olduğu aktarılan kadının, gözaltı sırasında yalnız olduğu belirtildi. Yetkililer gözaltına alınan kadının kamera kayıtlarından alınan görüntülerle teşhis edildiğini açıklarken, bugün yayımlanan fotoğraftakiyle aynı kişi olup olmadığı sorusunu netleştirmedi.
Kardeşi Kim Jong-un´un Kuzey Kore´deki yönetimini ‘şaka´ olarak tanımlayan ve Pyonyang´a eleştirel bir tutuma sahip olduğu bilinen 45 yaşındaki Kim Jong-nam´ın dün Kuala Lumpur Havaalanında iki kadın tarafından zehirli iğneyle öldürüldüğü iddia edilmişti. Malezya polisi ve Güney Koreli yetkililer tarafından doğrulanan olayda Kim Jong-nam, hastaneye götürüldüğü esnada hayatını kaybetmişti.
ZEHİRLİ İĞNE YA DA DOLMA KALEM
Ancak olayla ilgili basında yayınlanan haberlerde suikast hakkında çelişkili iddialara yer verildi. Bazı haberlerde saldırganların Kim Jong-nam´ın yüzüne bir çeşit kimyasal dökerek gözlerini yaktığı iddia edilirken, bir diğer iddiada ise vücuduna zehirli iğne batırılmış olabileceği ifade ediliyor. ABD´li kaynaklar ise zehirin vücutta yayılabilmesi için dolma kalemin kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Bu arada Kim Jong-nam´ın cansız bedeni, otopsi için hastaneye götürüldü.
Eski Kuzey Kore lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim´in evlilik dışı ilişkilerinden dünyala gelen Kim Jong-nam, herhangi bir resmi unvanı olmaksızın yurt dışında yaşıyordu. Kim Jong-nam, eniştesi Jang Song-thaek´in öldürülmesinin ardından Malezya´ya kaçmıştı. Kim´in, vatana ihanetle suçladığı Jang ve diğer 5 görevliyi ‘köpeklere yem ettiği´ öne sürülmüştü.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
