Tarih: 19.04.2017 09:22

Kırım Tatarları, Kırım´a dönebilecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yasadışı şekilde sınırdışı edilen Kırım Tatarları ve yakınlarının oturma izni almasının kolaylaştırılmasını öngören bir yasayı imzaladı.

Konuyla ilgili Sputnik´e konuşan Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma vekili Ruslan Balbek “Putin´in kararı imzalamasından sonra, yalnızca yasadışı şekilde sınırdışı edilen Kırım Tatarları´nın yurtlarına dönmesi önündeki değil, çeşitli nedenlerden başka ülkelerin vatandaşı olmak zorunda kalan yakınlarıyla bir araya gelmesi önündeki engeller de kalkmış oldu. Böylece Rusya Kırım Tatarları, Yunan, Alman, Ermeni ve İtalyanların yuvaya dönüş yolunu açtı. Bu Ukrayna yönetiminin yıllarca yapmamış olduğu bir şeydi” ifadelerini kullandı.

Balbek, Putin´in imzaladığı karar sayesinde daha önce yasadışı şekilde sınırdışı edilen Kırım Tatarları´nın geri dönebileceğini ifade etti. İkinci Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen Büyük Vatan Savaşı´nda Kırım´dan 20 halkın temsilcileri, vatan hainliği suçlamalarıyla zorla sınırdışı edilmişti. Bu sırada en büyük mağduriyeti yaşayanlar da Kırım Tatarları´ydı. 183 bin Kırım Tatarı, Kırım´dan sınırdışı edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —