• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Kırım Tatarlarından Poroşenko´nun tebrik mesajına tepki

Kırım Tatarlarından Poroşenko´nun tebrik mesajına tepki

Kırım Tatarları Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov, Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko´nun Kırım Tatar bayrağının tanımını yapmaya ahlaki hakkının olmadığını belirtti.

 

Kırım Tatarları, 2010 yılından bu yana 26 Haziran´ı Kırım Tatar Bayrağı Günü olarak kutluyor. Daha önce Poroşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kırım Tatarları ulusal bayrakları günü vesilesiyle tebrik ederek bu bayrağın 'özgürlük ve kendi evimizde, kendi toprağımızda, Ukrayna Kırım´ında yaşama hakkı için verdiğimiz mücadelenin simgesi' olduğunu yazmdı.

Poroşenko´nun mesajını değerlendiren Umerov, 'Kırım Tatarları, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko´nun Kırım Tatar bayrağının tanımını yapmaya ve bu konuda spekülasyonlar yapmaya hakkı olmadığını düşünüyor. Kırım Tatar bayrağı, Kırım Tatarlarının Rusya Kırım´ında özgürlük ve yaratma simgesidir' dedi.

Umerov, mevcut Kiev rejiminin himayesindeki Kırım Tatar Halk Meclisi´nin, yarımadanın enerji ablukasına alındığı sırada patlatılan elektrik direklerine Kırım Tatar bayrağının asarak bu bayrağın imajına en büyük zarar verildiğini hatırlattı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor