Tarih: 14.10.2016 20:45

Kırım ve Veneto arasında işbirliği deklarasyonu imzalandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Siyaset ve iş dünyasından isimlerin yer aldığı geniş kapsamlı İtalya heyetinin, Kırım ziyareti sırasında parlamentoda imzaladığı deklarasyona göre taraflar, kültür ve turizm proje projelerinin geliştirilmesi ve Kırım ile Veneto halkları arasındaki bağların güçlendirilmesi için işbirliği yapacak.

ORTAK BİLİMSEL PROJELER DE HAZIRLANACAK

Deklarasyona göre sanayi, ticaret ve ileri teknoloji alanında da işbirliği yapacak olan Kırım ve Veneto, ortak bilimsel projeler ile araştırma projeleri gerçekleştirecek.

İtalyan heyeti 3 günlük ziyaret için dün Kırım´a gitmişti. Heyette Veneto, Ligurya, Lombardiya, Toscana ve Emilia-Romagna bölgelerinden temsiller yer alıyor.

AKSENOV: İTALYA HEYETİNİN ZİYARETİ YENİ PERSPEKTİFLER AÇIYOR

İtalya heyetinin ziyaretini değerlendiren Kırım Cumhurbaşkanı Sergey Aksenov, ziyaretin yarımadanın kalkınması bakımından yeni perspektifler açtığını söyledi.

Heyette farklı sektörlerden çok sayıda işadamının bulunduğunu belirten ve ziyaret sonucunda işbirliğine atılım yapılacağından emin olduğunu kaydeden Aksenov, 'İtalya heyetinin Kırım´a yeniden geleceğinden eminim. Bu, ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıyor' dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —