Tarih: 09.07.2014 13:18

Kırım Tatar Liderleri İçin Çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Moskovskiy Komsomolets

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin, Kırım Tatarlarına yönelik tutumun değiştirilmesini ve Kırım Tatar halkının liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Rıfat Çubarov`un Kırım’a girmesine izin verilmesini talep ettiği bildirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara`da, Kırım Tatar halkının liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Rıfat Çubarov ile yaptığı görüşmede, Kırım Tatar halkına yönelik tutumun değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Kırım Tatarları, Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Millî Meclis Başkanı Rıfat Çubarov’un Kırım’a girme yasağının kaldırılmasını bekliyor. Kırım Tatarlarına yönelik tutumun değiştirilmesi çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Ahmet Davutoğlu, Çubarov’un Kırım’a girme yasağının, Herson şehrinde Kırımoğlu’nun da katıldığı Meclis toplantısından sonra uygulanmaya başladığını vurguladı. Kırım Tatar halkını desteklediğini ifade eden Davutoğlu, “Kırım Tatar halkının, Meclis tarafından yönetilerek ve birliğini, uyumunu koruyarak bu zor dönemi atlatacağından şüphemiz yok.” dedi. (Rusya, Moskovskiy Komsomolets - 08 Temmuz 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —