Tarih: 04.09.2017 20:37

Kırım´ın 2 kentinin Avrupa´da ‘kardeşleri´ olacak

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya´nın Rusya Devlet Başkanlığı Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov´un aktardıklarına dayandırdığı haberinde yarımadada yer alan Feodosya ve Evpatorya kentlerinin Avusturya ve Bulgaristan´dan 2 şehirle kardeşlik bağları kurma protokollerinin önümüzdeki kasımda imzalanacağını belirtildi.

Muradov´un demecine yer veren İzvestiya, 'Kasımda düzenlenecek ‘Uluslararası Bağlamda Kırım´ konferansında Feodosya ve Evpatorya kentlerinin Avusturya ve Bulgaristan´dan 2 şehirle kardeşlik bağları kurma anlaşmalarına imza atılması planlanıyor' ifadelerini kullandı. 

Kiev´in olası tepkisi nedeniyle Avrupa´daki kentlerin adlarının verilmesi için erken olduğunu söyleyen Muradov, şöyle konuştu:

'Şimdiden bu kentlerin adlarını veremem. Kiev, çeşitli şikâyetleri ve bazı ülkelerin dışişleri bakanlıklarına başvurularda yardım için Avrupalı temsilcilere büyük baskı yapar.'

HALK DİPLOMASİSİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Öte yandan Kırım lideri Sergey Aksenov, İzvestiya´ya verdiği mülakatta, konferansta Fransız ve İtalyan heyetleriyle de kardeşlik bağları kurma anlaşmalarının konuşulacağını söyledi. Aksenov, 'Tüm bunlar halk diplomasisinin önemli bir parçası, bu tür bağlar ne kadar fazla olursa, Avrupa ülkelerindeki kamuoyunun Kırım´daki durum hakkındaki gerçeği öğrenme, Kırım´da herhangi bir işgal söz konusu olmayıp, özgür insanların özgür seçimi söz konusu olduğunu kendi gözleriyle görme imkânları da artmış olur' ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —