• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Kırım, Kiev`de açlık grevine başlayan Kırım Tatarına yardıma hazır

Kırım, Kiev`de açlık grevine başlayan Kırım Tatarına yardıma hazır

Rusya`ya bağlı Kırım Cumhuriyeti`nin Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, Ukrayna`nın başkenti Kiev`in merkez meydanında açlık grevine başlayan Kırım Tatarına yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

 

Ukrayna basını, 56 yaşındaki Kırım Tatarı Server Abibulayev`in, Ukrayna hükümetini protesto etmek amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Kırım, Rusya`ya bağlandıktan sonra yarımadadan ayrılan ancak gittiği Ukrayna`da hak ettiği emekliliği ve özürlü aylığını alamayan Abibulayev, yaşadığı yurttan atılmıştı.

RIA Novosti`ye konuşan Balbek, 'Bu adamın kaderine kayıtsız değiliz, onu Kırım`a bekliyoruz ve yaşamı için gerekli tüm koşulları memnuniyetle sağlamaya hazırız. Çünkü Rusya`ya bağlı Kırım için yurtdışında bulunan her bir Kırım Tatarı, bizim Kırım ailesinin, dolayısıyla çokuluslu Rusya ailesinin birer parçasıdır' dedi.

Kırım Başbakan Yardımcısı, Rusya`ya bağlandıktan sonra propagandanın ve çeşitli vaatlerin etkisiyle Kırım`ı terk eden birçok Kırım Tatarının, Ukrayna`da tamamen hayal kırıklığına uğradığını ve aktif şekilde evlerine geri döndüklerini söyledi.

Balbek, 'Kırım Tatarları aktif olarak Kırım`a dönüyorlar. Her hafta, ailecek, gruplar halinde dönen vatandaşların başvurularını alıyoruz' diye konuştu.

Yetkili, Kırım Tatarlarının Ukrayna siyasetçileri tarafından Kırım`ı uluslararası arenada kötüleme amacına kurban edildiğinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor