Tarih: 03.06.2018 12:07

Kiselev: Kiev´e sadece casus ve figüran lazım, gazetecilik mesleğini yok sayıyorlar

Facebook Twitter Linked-in

 

Kiev, tutuklanan RİA Novosti Ukrayna Genel Yayın Yönetmeni Kiril Vışinskiy ile ilgili dava sürecini takip etmek için Ukrayna´ya giden RİA Novosti Litvanya muhabiri İrina Vısokoviç´e casusluk teklif etti.

Konuyla ilgili Sputnik´e açıklamada bulunan Kiselev 'Bu girişim Kiev rejiminin gazetecilik mesleğini yok saydığının bir başka göstergesi. Vısokoviç´i bir casusa, bir ajana dönüştürmek istediler. Kiev´e sadece bunlar lazım. Gazetecileri vuruyor, havaya uçuruyor, sınırdışı ediyor, ‘vatana ihanetten´ içeri atıyorlar' ifadelerini kullandı. 

Kiselev, Kiev´in, gazetecilere değil öldürüldüğü bildirilip sonraki gün ortaya çıkartılan Rus muhalif gazeteci Arkadiy Babçenko gibi figüranlara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasiliy Gritsak, Kiev´de öldürüldüğü belirtilen Rus gazeteci Arkadiy Babçenko´nun hayatta olduğunu, cinayet girişimini düzenleyen kişinin özel bir operasyonla gözaltına alındığını söylemişti. Suçlunun Rusya´dan emir aldığını ileri süren Gritsak, Babçenko´nun öldürüldüğü bilgisinin yayılmasının operasyonun bir parçası olduğunu ifade etmişti. 

15 Mayıs´ta RİA Novosti Ukrayna ofisine zorla girip arama yapan Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) üyeleri, Vışinskiy´i gözaltına almış ve evinde arama yapmıştı. Ukrayna ve Rusya vatandaşlığına sahip Vışinskiy vatan hainliği ile suçlanmıştı. Vışinskiy, 17 Mayıs´ta Herson Bölge Mahkemesi´nde yapılan duruşmada 2 ay hapse mahkum edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —