• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

´Kısıtlamaların kalkması, Rus-Türk ekonomik diyalogu güçlendirir´

´Kısıtlamaların kalkması, Rus-Türk ekonomik diyalogu güçlendirir´

Rusya ve Türkiye´nin ticarette kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin ortak bildirisini değerlendiren ekonomist Anton Şabanov, bu adımın her iki ülkenin ekonomisine olumlu etkisi olacağını belirtti.

 

 

Sputnik´e konuşan Şabanov, kısıtlamalrın kalkmasıyla piyasaların istikrar sağlayacağını ifade etti. 

´RUSYA´NIN TİCARET DENGESİNE OLUMLU ETKİSİ OLACAK´

Şabanov, şunları kaydetti: 'Elbette Rusya´nın ticaret dengesine olumlu etkisi olacak, çünkü karşılıklı ticaret artacak. Bilindiği gibi tüm yaptırımlar ve karşı yaptırımlar, piyasa tipi ilişki değil ve ilişki kurmanın piyasa yöntemi değil. Yaptırımlar kalkınca, piyasa kendi kendini stabilize ediyor ve bir kural olarak hacim artıyor. Bu da her zaman iki ülkenin ekonomisine yarar sağlıyor, çünkü ekonomik diyalog ve ticaret güçleniyor. Bunun sonucunda da şirketlerin karlılığı artıyor, ekonomik büyüme hızlanıyor.' 

´ÜRÜN KALİTESİNİ KORUYAN ŞİRKETLER PAZARDA YERİNİ KORUYACAK´

Türk ürünlerine ambargonun uygulandığı dönemi akıllıca kullanan Rus şirketlerin şimdi de sorun yaşamadan Türk üreticilerle rekabet edebileceğini dile getiren Şabanov, 'Hızlı gelir elde etmek için uğraşmayan, üretime yatırım yapan, üretimi geliştiren, ürünlerin kalitesini artıran şirketler, elbette pazardaki yerini koruyacak. Bu şirketler, pazara dönecek Türk ürünlerle başarılı bir biçimde rekabet edecek' diye kaydetti.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor