• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Kislyak: Rusya´nın ABD´nin iç işlerine müdahale ettiği iddiaları birer fantezi

Kislyak: Rusya´nın ABD´nin iç işlerine müdahale ettiği iddiaları birer fantezi

Rusya´nın eski ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak, Rusya´nın ABD´nin iç işlerine müdahale ettiği iddialarının iç siyasi amaçlarla kullanılan fantezilerden ibaret olduğunu söyledi.

 

ABD´de 13 Rus vatandaşının Kasım 2016´daki başkanlık seçimlerine müdahaleyle suçlanması, Münih Güvenlik Konferansı´na damga vurdu. 

Rus ve ABD´li yetkililer ABD Adalet Bakanlığı´nın raporuyla ilgili karşılıklı açıklamalarda bulunurken Rusya´nın eski ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak, iddiaları ´fantezi´ olarak nitelendirdi.

Rus diplomat, 'Bize yöneltilen tüm iddialar, ABD´de farklı siyasi taraflar arasındaki mücadelede siyasi gerekçe olarak kullanılan fanteziler” ifadelerini kullandı.

´GÖREV SÜREM BOYUNCA RUSYA, ASLA MÜDAHALEDE BULUNMADI´

Kislyak, Washington´daki görev süresi boyunca Rusya´nın hükümet olarak ABD´deki siyasi hayata asla müdahale etmediğini vurguladı. 

Konferansta Rusya´nın ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahalesiyle ilgili iddiaları değerlendiren Lavrov, şunları söylemişti: 'Canının istediği her şey yayınlanabilir. Suçlamaların, iddiaların, açıklamaların nasıl çoğalarak yayıldığını görüyoruz. Bu yüzden delilleri görmediğimiz sürece tüm bunlar gevezelik olarak kalacak. Diplomatik olmaktan uzak bu ifadem için üzgünüm.'



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor