• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Klintseviç, ABD öncülüğündeki koalisyon konusunda BM´ye çağrıda bulundu

Klintseviç, ABD öncülüğündeki koalisyon konusunda BM´ye çağrıda bulundu

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD´nin öncülüğündeki koalisyonun sivillerin ölümüne yol açan Suriye saldırısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından ele

 

Sputnik´e konuşan Klintseviç, “Suriye konusunun, telafisi olanaksız bir hal alması beklenmeden BMGK platformunda görüşülmesi gerektiği düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı. 

Koalisyonun Suriye´deki eylemlerden ders çıkarmaya niyetli olmadığını ve sivillerin ölümüne yol açan saldırılarına devam ettiğini belirten Klintseviç, sözlerine şöyle devam etti: “Konut bölgelerine ve hastanelere bilinçli olarak saldırıldığını düşünmüyorum, hatalar olabilir, ancak bu genel anlamda önem taşımıyor. Aslında Rusya ile ABD arasındaki koordinasyon konusunda da herhangi bir değişiklik olmadı ve ileride bu durumun daha da kötüleşeceğinden korkarım. ABD Kongresi´nin herhangi bir dayanağı olmayan Rusya karşıtı yasa tasarısını kabul etmesiyle (Rusya ve ABD) liderlerinin Hamburg´da varmış oldukları anlaşmaların çoğunun üzeri çizilmiş oldu. Bu durum, Suriye´deki barışçıl çözüm konusunda da soru işaretleri bırakıyor. ABD´nin bazı çevreleri böylece inanılmaz çabalarla elde edilenleri, hırsları adına raydan çıkarmaya hazır.”



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor