• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Klintseviç: BM, Suriye´deki güvenli bölgelere gözlemci gönderebilir

Klintseviç: BM, Suriye´deki güvenli bölgelere gözlemci gönderebilir

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası örgütlerin Suriye´de oluşturulan gerilim azaltma bölgelerindeki gözleme katılabileceğini belirtti.

 

Sputnik´e konuşan Klintseviç, 'Çatışan taraftarları ayırma görevi en zor görünüyor. Bunun için hangi yetkiyle hangi güçlerin kullanılması gerekiyor? Bu güçler hangi yetkiye sahip olacak? Sanırım bu sorun, BM´nin katılacağı kolektif çabayla çözüme kavuşturulabilir. Ama bunun için ABD´nin en azından engel olmaması gerekiyor' dedi.

Bölgede görev alacak gözlemcilerin uluslararası örgütleri ve Rusya, Türkiye ve İran dahil herhangi bir ülkeyi temsil edebileceğini belirten Klintseviç, 'Bu bağlamda herhangi aşılamayacak zorluk çıkmamalı. Suriye, böyle yabancı yardıma muhtaç ilk ülke değil' diye konuştu. 

´BAŞLANGIÇ NOKTASI´

Rus senatör, Astana´da imzalanan Suriye´de gerilim azaltma bölgelerinin oluşturulması memorandumunun 'geleceğe iyimserlikle bakmaya izni veren başlangıç noktası' olduğunu kaydetti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor