Tarih: 23.12.2021 13:27

´Koala Katliamı´ Yüzlerce Hayvan Zulüm Suçlaması Getiriyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Geçen yıl bir arazi temizleme operasyonu 70 koalanın ölümüne yol açtıktan sonra bir Avustralyalı toprak sahibi ve iki şirket yüzlerce hayvan zulmü suçlamasıyla vuruldu ve bir milletvekilinin 'katliam' olarak nitelendirdiği bir bölüm.

Eyalet koruma düzenleyicisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada , yetkililerin geçen yılın Şubat ayında Victoria´nın güneybatısındaki Cape Bridgewater´daki özel mülkte düzinelerce ölü, yaralı veya açlıktan ölmek üzere olan koala keşfettiğini, arazi sahibi ve bir orman ve hafriyat işinin yaşam alanlarını temizlemesinin ardından ortaya çıktığını söyledi .

Düzenleyici, operasyonun 200´den fazla koalada hasara yol açarak 'düzinelerce insanda mantıksız acıya veya ıstıraba' neden olduğunu söyledi.

Hayvan aktivistleri, ağaçların içinde hala koalalarla birlikte buldozerle yıkıldığını söyledi.

Olay yerine veteriner hekimler gönderen Animals Australia koruma grubuna göre , “Bazıları anında öldürüldü, cesetleri ağır dalların altında mahsur kaldı veya kesilen ağaç yığınları arasında bulundu” dedi 'Bazıları travmatik yaralanmalar ve kırık kemikler yaşadı. Bazıları yetim kaldı, bazıları ise arazide kalan birkaç ağaçta birbirine sokulmuş halde bulundu.”

Yetkililer bölgede 21 ölü koala buldu ve açlıktan, susuz kalmış veya kırıklardan muzdarip olan 49 koalaya ötenazi yapılması gerekiyordu. Yetmiş koala daha yaralı olarak tedavi edildi ve 120 koala vahşi doğaya geri bırakıldı.

Ölümler, bir vatandaş tarafından sosyal medyada ilk kez bildirildiğinde ulusal bir öfkeye yol açtı ve Victoria eyalet hükümeti sorumluların cezalandırılacağına söz verdi .

Mülk sahibi ve işletmesi, ölümcül yaralanmalara neden olmak için 36 adet ağırlaştırılmış zulüm suçlaması da dahil olmak üzere 250´den fazla hayvan zulmü suçuyla suçlandı. Bir başka müteahhitlik firmasına da zulüm suçundan dava açıldı. Yetkililer, arazi sahibini veya işletmeleri tanımlamadı.

Davanın Şubat ayında mahkemede görüşülmesi planlanıyor. Ölüme yol açan ağırlaştırılmış hayvan zulmü suçlamasının azami cezası, bir işletme için 157.000 dolar ve bir kişi için 65.500 dolar veya iki yıl hapis cezasıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —