Tarih: 29.08.2016 21:23

Kocias-Çavuşoğlu Görüşmesi

Facebook Twitter Linked-in

Sofia Aravopulu

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Girit´e gerçekleştirdikleri gayriresmî görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme arzusunu vurguladılar. Bu, üç saat süren baş başa özel bir dostluk görüşmesiydi. İki bakanın konuşmasıyla başladı, yemek ile devam etti.

Görüşme, ortak açıklamalarda ifade edildiği üzere iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin derinleştirilmesi ve diyaloğun güçlendirilmesinin yanı sıra bölgemizde gelişmekte olan büyük sorunları da ele almak için verimli bir fırsat oldu. Kocias´in belirttiği gibi, her iki tarafın da çözüme katkı sunmasında iş birliği yöntemleri bulmak için iyi bir fırsat.

Çavuşoğlu, “Bütün çabamız, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri daha fazla güçlendirmek içindir.” dedi. Kocias da gerek Türkiye´de gerekse Yunanistan´da tıpkı bugün olduğu gibi düzenli gayriresmî toplantılar gerçekleştirmelerine ilişkin girişiminden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Türk Dışişleri Bakanı, Sayın Kocias ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi 'son derece yapıcı' olarak nitelendirdi ve şu açıklamayı yaptı: “İlişkilerimizi daha da geliştirmek için arzumuzu ifade ettik. Bölgemizde yaşanan gelişmeleri değerlendirdik.”(Yunanistan, Mignatiou.com-28.08.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —