Tarih: 16.05.2019 09:21

Kolombiya Başsavcısı´ndan FARC lideri kararına ´tepki´ istifası

Facebook Twitter Linked-in

 

Kolombiya hükümeti ve FARC arasında imzalanan barış anlaşmasının en kilit kurumlarından JEP´in gerçek ismi Seuxis Paucias Hernandez olan ve uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklu bulunan Santrich´in serbest bırakılmasını talep eden ve ABD´ye gönderilmesinin önüne geçen kararı, ülke başsavcısının istifasına neden oldu.  

JEP´in 'Santrich´in derhal serbest bırakılması' kararı sonrası kameralar karşısına geçen Martinez, istifa ettiğini ve kararından vazgeçmeyeceğini söyledi. 

Martinez, 'JEP´in hukuk devletine meydan okumasını desteklemeyeceğim' dedi. 

FARC´ın sembol isimlerinden Santrich, Başsavcı Martinez´in yürüttüğü soruşturma çerçevesinde geçen yıl 9 Nisan´da Bogota yakınlarındaki çiftliğine düzenlenen baskında gözaltına alınmış, haziran sonunda da tutuklanmıştı.

Santrich´in tutukluluğu ülke kamuoyunda büyük tartışmalara ve FARC içinde bölünmelere yol açmış, FARC´ın barış anlaşmasını reddederek kayıplara karışan üst düzey isimleri Başsavcı Martinez´i 'barış karşıtı olmak ve ABD ile birlikte hareket etmek' ile suçlamıştı. 

Kamuoyunda gerçek ismiyle pek bilinmeyen ve yaşadığı görme bozukluğundan dolayı sürekli güneş gözlüğü takan Santrich, 21 yaşında katıldığı FARC´ın sembol isimlerinden biri haline gelmiş, FARC´ın siyasi kolu olarak kurulan Toplumun Alternatif Devrimci Gücü´nün, Kolombiya Kongresi´ne göndereceği isimler arasında yer almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —