Tarih: 28.10.2016 09:13

Kolombiya-ELN barış müzakereleri ertelendi

Facebook Twitter Linked-in

 

Santos, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kolombiya hükümeti adına ELN ile Ekvador´un başkenti Quito´da görüşmesi beklenen heyete ilişkin, 'ELN ile görüşecek müzakerecilerin kararnamesini imzalamadım çünkü ELN hala Odin Sanchez´i serbest bırakmadı' ifadelerini kullandı.

ELN´nin 7 aydır elinde tuttuğu Sanchez, örgütün daha önce kaçırdığı kardeşi ve Choco eyaletinin eski yönetici Patrcinio Sanchez´in hastalanması üzerine kardeşinin serbest bırakılması karşılığında örgüte teslim olmuştu.

​Kolombiya hükümeti adına görüşmelere katılacak heyetin başında bulunan eski Tarım Bakanı Juan Camilo Restrepo, görüşmelerin başlaması için Sanchez´in serbest bırakılmasının şart olduğunu açıklamıştı. Restrepo´ya sosyal medya hesabından yanıt veren örgüt, bu açıklamanın görüşmeleri zedeleyeceğini ileri sürmüştü.

​Kolombiya´nın ikinci büyük solcu gerilla örgütü ELN, 29 Eylül´de sosyal medya hesabı üzerinden hükümetle arasındaki olağanüstü farklılıkların üstesinden gelmeye ve barış görüşmelerini başlatmaya hazır olduğunu duyurmuştu. Resmi barış görüşmelerinin 27 Ekim´de Ekvador´da başlayacağı açıklanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —