Tarih: 06.05.2018 17:44

Kolombiya ile ELN görüşmeleri Küba´da yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile görüşmelerin Küba´nın başkenti Havana´da devam edeceğini duyurdu. 

Santos, Turbaco kentinde hükümet ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Juan Manuel Santos, hükümetin gelecek hafta Küba´da ELN ile barış görüşmelerine görüşmelerine yeniden başlayacağını kaydetti.

Kolombiya hükümeti ve ELN arasında Ekvador´da yürütülen barış görüşmeleri Devlet Başkanı Lenin Moreno´nun talimatıyla durdurulmuş, bu ülke barış görüşmelerinin garantörlüğünden de çekilmişti.

FARC´LA TOPLANTI YAPILDI

Bu arada Devlet Başkanlığı, FARC´la yapılan ve İspanya´nın eski Başbakanı Felipe Gonzales ile Uruguay´ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica´nın da katıldığı toplantıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, toplantıda, barış anlaşmasındaki ilerlemelerin ele alındığı ve bu sürecin devam ettiği vurgulandı.

FARC LİDERİ 2003´TEKİ SUİKAST NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ

Ayrıca eski FARC´ın ve yeni siyasi parti Toplumun Alternatif Devrimci Gücünün (FARC) lideri Rodrigo Londono´nun, 2003 yılında Antioquia yönetim bölgesi Valisi Guillermo Gaviria´nın öldürülmesinden dolayı özür dilediği aktarıldı. 

Açıklamada, toplantıya katılan Gaviria´nın eşi ve aynı zamanda Çatışmanın Kurbanları Birliği Başkanı Yolanda Pinto´nun da Londono´nun özrünü kabul ettiği belirtildi.

FARC, Guillermo ile danışmanı ve 8 askeri 2002 yılında kaçırmıştı.

Örgüt, rehineleri bir yıl sonra Kolombiya ordusunun düzenlediği kurtarma operasyonu sırasında öldürmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —