Tarih: 02.01.2014 13:47

Komployu Bozmak İçin Birlik Olalım

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türklere, “sofranızdaki ekmeği, cebinizdeki parayı ve alın terinizi” hedef alan yabancı unsurların desteklediği bir kirli komplo olarak nitelendirdiği duruma karşı mücadele etmek için kendisini desteklemeye çağırdı.

Erdoğan, çarşamba günü yayımlanan bir televizyon konuşmasında, “Bu oyuna bulaşanları tarih affetmeyecek.” dedi. Erdoğan, bu konuşmasının neredeyse tamamını hükûmetini baltalamak ve Orta Doğu’daki nüfuzunu zayıflatmak için polis ve yargı içinde planlanıp düzenlendiğini söylediği yolsuzluk soruşturmasına ayırdı.

Erdoğan, “76 milyonun her bir ferdini; kendileri için mücadele etmeye, demokrasiyi savunmaya ve ülkemize karşı yapılan bu çirkin saldırılara karşı birlik olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Desteklediğiniz parti hangisi olursa olsun bu komplo hiç istisnasız hepinizi, sofranızdaki ekmeğinizi, cebinizdeki parayı ve alnınızın terini hedef alıyor.” dedi.

Üç seçim kazanan Erdoğan, skandalı, Türkiye’nin NATO ve ABD’den daha bağımsız bir dış politika izlemesine öfkelenen iç karanlık güçlerin, dış mali örgütlerin ve medyanın bir kampanyası olarak nitelendiriyor.

Erdoğan, “Türkiye’nin başarıları, büyüyen ekonomisi, aktif dış politikası ve küresel çaptaki projelerinden rahatsızlık duyan çevreler, Türkiye’ye karşı yeni bir komplo kurdular.” dedi.

Erdoğan, haziran ayındaki hükûmet karşıtı protestoların da aynı komplonun parçası olduğunu söyledi.

Erdoğan, konuşmasına meydan okuyucu bir ses tonuyla şu cümleyle son verdi: “2014 yılı, AB ile üyelik görüşmelerinin ilerlediği ve demokratik reformların hız kazandığı bir yıl olacak. Endişelenmeyin: Türkiye emin ellerde ve geleceğe doğru yürüyüşünü kararlı şekilde sürdürüyor.” (Katar`da yayınlanan El Şark gazetesi - 2 Ocak 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —