• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Konaşenkov: ´Rus bombardımanları´ ile ilgili görüntüler militanlar tarafından hazırlandı

Konaşenkov: ´Rus bombardımanları´ ile ilgili görüntüler militanlar tarafından hazırlandı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus uçaklarının Suriye´de bombardıman düzenlediğinin öne sürüldüğü görüntülerin militanlar tarafından hazırlandığını ifade etti.

 

Tümgeneral Konaşenkov, 'Halep´te çekilen ´Rus bombardımanları´, ´Rus ateşi´ ve diğer görüntüler militanlara ait özel televizyon grupları tarafından çekildi' dedi.

Bazı medya kuruluşlarının bu görüntüleri kaynağını kontrol etmeden kullanmasının büyük bir soru işareti doğurduğunu kaydeden Konaşenkov, teröristlerin propagandasına itibar etmeme çağrısı yaptı.

´HALEP´İN DOĞUSUNDA MUHALEFET, İNSANİ KURULUŞLAR VE HAK SAVUNUCULARI YOKTU´

Öte yandan Konaşenkov, Halep´in doğusunda muhalefet, insani kuruluşlar ve insan hakları savunucuları bulunmadığını, bölgede sadece militanların uyguladığı terörün hakim olduğunu vurguladı.

'Halep´in doğusunda ´muhalefet´, ´yerel konseyler´ ya da Londra veya diğer başkentler tarafından desteklenen, Batılı değerlere sahip Beyaz Miğferler gibi ´insani kuruluşlar´, ´tıbbi dernekler´ ya da ´insan hakları savunucuları´ yoktu' diyen Konaşenkov, sivillerin aktardığına göre bölgede sadece açlık ve terörün hakim olduğunu ifade etti.

´İDDİALAR, RUSOFOBİ GEVEZELİĞİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL´

Konaşenkov, Halep´te 250 bin sivilin kuşatma altında kaldığına dair iddialara da yanıt verdi.

Rus tümgeneral, 'Suriye ordusunun Halep´in doğu kesimlerinin özgürleştirilmesi için düzenlediği başarılı ve her anlamda insani olan operasyon, birtakım önemli hususları ortaya koydu. İngiliz ve Fransız yetkililerin yüksek sesle dile getirdiği, 250 bin sivilin Halep´te kuşatma altında kaldığına dair dramatize edilen yaygaralar ´Rusofobi gevezeliği´nden başka bir şey değil' ifadelerini kullandı.


 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor