• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Konaşenkov: Rus uçakları 7 gündür Halep üzerinde uçmuyor

Konaşenkov: Rus uçakları 7 gündür Halep üzerinde uçmuyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus hava güçlerinin 7 gündür Halep üzerinde uçuş gerçekleştirmediğini belirtti. Konaşenkov, 48 Suriyeli kadın ve çocuğun, sivillerin Halep´in doğu kesimlerinden ayrılabilmesi için

 

Konaşenkov, 'Rusya ve Suriye hava güçlerinin Halep üzerindeki uçuşları 7 gündür tamamen durduruldu. Uçaklar kente yaklaşmıyor ve hava saldırıları düzenlemiyorlar' dedi.

​Hava operasyonlarının durdurulduğu bu dönemde Halep´in doğu kesimlerinden ayrılmak isteyen siviller için oluşturulan altı insani koridorun hâlâ açık olduğunu belirten Konaşenkov, koridorların yakınında gıda ve tıbbi yardım noktalarının bulunduğunu da kaydetti.

​Konaşenkov dün geceyse Rus ve Suriyeli görevlilerin eşlik ettiği 48 kadın ve çocuğun, bu koridorlardan biri üzerinden Halep´in doğu mahallerinden ayrıldığını aktardı. Kadın ve çocuklara tıbbi yardım, yiyecek ve kalacak yer sağlandı.

Rusya ve Suriye ordusu geçen hafta Halep´teki hava operasyonlarını durdurup siviller ve silahlı muhaliflerin kentin doğu mahallelerinden ayrılması için insani koridorlar oluşturmuştu. Fakat Halep´ten, militanların bu koridorlara ateş açıp sivillerin kenti terk etmesini engellediği haberleri gelmişti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor