• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Kosaçev: Avrupa Konseyi´nin Kırım raporunda çifte standart uygulanıyor

Kosaçev: Avrupa Konseyi´nin Kırım raporunda çifte standart uygulanıyor

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Avrupa Konseyi´nin yayınladığı Kırım raporunda çifte standart uygulandığını, insan hakları ile ilgili reel durumun ´abartılı bir şekilde kötü´ gösteril

 

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Avrupa Konseyi´nin yayınladığı Kırım raporunu Facebook sayfasından yorumladı.

´KİEV´E GELİP SAVAŞ GAZİLERİNE NELER YAPILACAĞINI GÖRÜNÜZ´

Kosaçev, 'Avrupa Konseyi, ikincil kaynaklardan gelen bilgilere göre değerlendirmeyi tercih ettiğiniz Kırım´a gelmiyorsunuz. Odesa´da yaşanan ve suçluları hala cezalandırılmayan trajik olayların 3. yıldönümünde gelmediniz. En azından Nazilere karşı kazanılan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde Kiev´e geliniz ve (Nazi Almanyası lideri Adolf) Hitler´le savaşmış olan Sovyet Ordusu gazilerine ve onların çağdaş takipçilerine neler yapılacağını görünüz' dedi.

Bu durumda Avrupa Konseyi üyelerinin ´rapordaki abartı ve çifte standart´ nedeniyle utanacaklarını belirten Kosaçev, 'Ya da utanmazsınız. Fakat o halde gerekli değilsiniz' diye ekledi.

KIRIM´DAKİ DURUM ABARTILI BİR ŞEKİLDE KÖTÜLEŞTİRİLDİ

Kosaçev, 'Kırım raporunda reel durumunun anlatımı, özellikle de insan hakları alanında abartılı bir şekilde kötüleştirildi. Kırım´da da, Rusya´nın diğer bölgelerinde de, ayrıca Avrupa Konseyi´nin tüm 46 ülkesinde de sorunlar mevcut. Ancak parlamentere göre sadece bunlardan bir tanesinde, Ukrayna´da insan haklarının ihlali, ´devlet politikası olarak kendiliğinden uygulanıyor´' vurgusunda bulundu.

Rus senatör, son olarak 'Farklı düşünceler sert bir şekilde takip ediliyor; partilere, toplum kuruluşlarına ve basına yasaklar getiriliyor, insanlara kendi dillerinde konuşma ve tarihlerini onurlandırma izni verilmiyor' diye ifade etti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor