• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Kosaçev: Putin-Trump zirvesindeki tercümanı ABD Kongresi´ne davet etme fikri, diplomasinin anlamına darbe vuruyor

Kosaçev: Putin-Trump zirvesindeki tercümanı ABD Kongresi´ne davet etme fikri, diplomasinin anlamına darbe vuruyor

Rus senatör Konstantin Kosaçev, Helsinki´deki Putin-Trump zirvesinde görev yapan tercümanın ABD Kongresi´ne görüşmenin içeriği hakkında ifade vermek üzere davet edilmesi fikrinin diplomasinin anlamını ortadan kaldıracağını belirtti.

 

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi´nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Kosaçev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump´ın Finlandiya´nın başkenti Helsinki´deki görüşmesinde tercüman olarak görev yapan kişinin iki liderin konuştuklarını anlatması için Kongre´ye çağrılmasına tepki gösterdi. 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kosaçev, 'Bu daha önce benzeri görülmemiş bir inisiyatif. Bu önerinin sahipleri Trump´a yeni sorunlar yaşatmak istediğinden şüphe yok' dedi.

ABD´li senatörlerinin önerisini ´yıkıcı´ olarak niteleyen Kosaçev, 'Bu durum, diplomasinin tüm anlamı nihai olarak yok ediyor' diye ekledi.

ANTONOV: SÖZLÜ ANLAŞMALARIN UYGULANMASINI UMUYORUZ 

ABD´li senatörlerin önerisine bir tepki de Rusya´nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov´dan geldi.

Putin ve Trump arasındaki sözlü anlaşmaların hayata geçmesini umduklarını belirten Antonov, ABD´deki karmaşanın zirvede görüşülen Suriye´deki veya silah kontrolü alanındaki işbirliğini potansiyeline zarar vermesinden endişe duyduklarının altını çizdi.

Demokrat Partili senatörler Bill Pascrell ve Jeanne Shaheen, Putin-Trump zirvesindeki çevirmenin Kongre´ye gelerek iki liderin zirvedeki baş başa görüşmeden konuştukları konuları anlatmasını önermişti.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor