Tarih: 24.05.2019 21:53

Kosaçev: Rusya´da hiç kimse May istifa ettiği için ağlamaz

Facebook Twitter Linked-in

 
 
Facebook hesabından açıklama yapan Kosaçev, May´in istifasının beklenmedik değil, aksine İngiliz basını ve kamuoyu tarafından talep edilen bir gelişme olduğunu kaydetti. 

May´in Rusya-İngiltere ilişkilerinin geleceği açısından bir anlam ifade etmediğini söyleyen Kosaçev, 'May´in başbakanlık dönemi, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya´nın zehirlenmesinden ´yüksek ihtimalle´ Moskova´nın suçlu olduğunu belirtip onlarca Rus diplomatı sınır dışı etmesiyle hatırlanacak' diye vurguladı. 

May´in bu tutumunu İngiliz Başbakan´ın ´diplomatik ve siyasi ustalık bilgisi´ olarak niteleyen ve bunun Rusya söz konusu olduğunda kanıt arama ihtiyacı hissetmeyen Avrupa ülkeleri için bir kılavuz görevi gördüğünü belirten Rus senatör, 'Bu nedenle, May´in gidişi nedeniyle Rusya´da gözyaşı akacağını sanmıyorum' dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May 7 Haziran´da istifa edeceğini açıklamış ve konu hakkında Kraliçe´yi bilgilendirdiğini belirtmişti. 

May´in parlamentoya sunmaya hazırlandığı yeni Brexit anlaşmasına kendi partisinden de tepkiler gelmiş ve ´görevi bırak´ çağrıları artmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —