Kosova, daha önce sipariş verdiği Bayraktar TB2 SİHA'larına kavuştu. Başbakan Kurti bu haberi, "Satın aldığımız Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını ordumuzun envanterine ekledik! İki yıllık yönetimimizde asker sayısını yüzde 80'in üzerinde, ordu bütçesini ise yüzde 100'ün üzerinde artırdık. Kosova artık daha da güvenli!" ifadeleri ile duyurdu.
Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye'den satın aldıkları Bayraktar TB2 Siha'ların ülkeye ulaştığını açıkladı.
Başbakan Kurti, Bayraktar TB2 Siha'nın fotoğrafını sosyal medya hesabından "Kosova artık daha da güvenli." notuyla paylaştı.
"BAYRAKTARLARI ORDUMUZUN ENVANTERİNE EKLEDİK"
Savunma Bakanı Armend Mehaj ve Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Komutanı Bashkim Jashari ile Kosova bayraklı Bayraktar TB2 önünde poz veren Kurti, paylaşımında, "Türkiye'den devlet olarak satın aldığımız Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını ordumuzun envanterine ekledik! İki yıllık yönetimimizde asker sayısını yüzde 80'in üzerinde, ordu bütçesini ise yüzde 100'ün üzerinde artırdık. Kosova artık daha da güvenli!" ifadelerine yer verdi.
ADET SAYISI PAYLAŞILMADI
Kurti ayrıca FSK subaylarının SİHA kullanımına ilişkin eğitimini tamamladığını bildirdi. Kosova'nın kaç adet Bayraktar TB2 satın aldığıyla ilgili bilgi verilmedi.
Sadi ÖZDEMİR
TürkiyeMurat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
TürkiyeKONFERANS:
TürkiyeAl Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji