• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kötü Gün Dostu Türkiye

Kötü Gün Dostu Türkiye

Başbakan Navaz Şerif ile görüşmelerde bulunan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve iş adamları heyeti, ticaret ve endüstri alanında üç mutabakat zaptının imzalanmasına tanıklık etti ve Türk iş adamları camiasının mensupların

The Express Tribune

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti 23 Aralık günü Lahor’da trafiği kilitlemesine rağmen bu trafik keşmekeşi ziyaretin doğuracağı yararlar karşılığında ödenecek küçük bir bedel. Başbakan Navaz Şerif ile görüşmelerde bulunan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve iş adamları heyeti, ticaret ve endüstri alanında üç mutabakat zaptının imzalanmasına tanıklık etti ve Türk iş adamları camiasının mensuplarını da kapsayan Türk heyeti hâlen Lahor’da sefer yapan metrobüslerin diğer şehirlerde de yaygınlaştırılacağı sözünü verdi.

Türk Başbakan’ın ziyareti ve ziyaret sırasında verilen mesajlar takdire şayan. Günümüzde Pakistan, dost ülke kıtlığı çekmekte. Hatta bazı durumlarda en sadık müttefikleri tarafından bile terk edildiği oldu. Bu gibi durumlarda Türkiye’nin tutarlı bir şekilde verdiği destek büyük bir ikramiye gibi. Pakistan’ın bu dönemde her şeyden daha fazla ihtiyaç duyduğu şeyin yatırımlar olduğu doğru ve Türkiye’nin bu yatırımları Pakistan’a getirmeye çalışması bağra basılacak bir şey. Uzun zamandır bizim yararımız için bu şekilde gayret göstermiş çok fazla ülke yok.

Pakistan, Doğu ile Batı’yı birleştiren çoğunluğuyla Müslüman bir ülke olan Türkiye’nin kendi topraklarında uyguladığı modernleşme, liberalleşme ve kalkınma modellerini alarak Türkiye ile denk hâle gelme avantajını da yakalayabilir. Aşırılıkçılığa ve onun getirdiği felaketlere karşı mücadele verdiğimiz dönemde bu alandaki mücadele konusunda da Türkiye’den öğrenebileceğimiz şeyler var. Türkiye ile yakın dostluk bağlarını devam ettirmek çok önemlidir. Başbakan Erdoğan’ın ziyareti Türkiye’nin bu dostluk ilişkisini ilerletme iradesini gösteriyor. Türkiye’nin Pakistan’a iş yapmanın mümkün olduğu bir ülke olarak duyduğu güven, ülkemize artan şekilde mağlup ülke gözüyle bakan uluslararası camia içinde karşı karşıya olduğumuz bir tecrit hissinden bizi kurtarabilir ve diğer ülkeler arasında da bize güven duyulmasına yardımcı olabilir. Türkiye’nin Pakistan’ın mağlup ülke olduğu fikri doğrultusunda hareket etmeyi reddetmesi bize umut verdi. (Pakistan, The Express Tribune - 25 Aralık 2013)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor