Tarih: 21.07.2017 09:06

Kral Selman vatandaşları döven prensi gözaltına aldırdı

Facebook Twitter Linked-in

 

Suudi Arabistan´da düşük düzeyli bir prens vatandaşlara şiddet uygularken görüntülendiği birkaç videonun ortaya çıkmasından bir gün sonra gözaltına alındı. 

Suudi Arabistan Devlet Televizyonu, Kral Selman´ın Prens Suud bin Abdülaziz bin Musaid ve videolarda ona yardımcı olduğu görülen kişilerin gözaltına alınmasını ayrıca söz konusu olaylar için tam bir soruşturma yapılmasını istediğini duyudu.

Kralın ayrıca ülkedeki şeriat yasalarına uygun olarak mahkemeden bir karar çıkana kadar prens ve diğerlerinin serbest bırakılmaması talimatını verdiği de belirtildi.

​Talimatta, Kral Selman´ın halktan statüsünü ya da yetkilerini suistimal eden kişilere karşı uyanık olmasını istediği de açıklandı.

EVİNİN YANINA ARACINI PARK EDEN KİŞİYİ DARP ETTİ

Youtube´da ve Twitter´da paylaşılan görüntülerde prensin birçok kişiyi darp ettiği görülüyor. 

Bunlardan birinde evinin yanına aracını park eden bir kişi prens tarafından suratına aldığı darbelerle kanlar içinde kalırken, bir diğerinde prens bir evde önce bir kişiyi darp ediyor, ardından da ona ve yanındakine tüfek doğrultuyor.

Videolardan birinde arka planda 18 adet viski şişesi olduğu görülürken, bir diğer videoda prens sandalyede oturan bir başka kişiyi tekme ve tokatla darp ediyor.

Son olay, Suudi Arabistan´daki Uşaykır köyünde mini etek giyerken görüntüleri orataya çıkan genç bir kadının gözaltına alınması ve yoğun uluslararası tepkinin ardından herhangi bir suçlama yöneltilmeden serbest bırakılmasının ardından yaşandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —