Tarih: 06.10.2016 14:55

Kremlin: ABD´nin nükleer işbirliğini ´de-facto´ durdurma kararını resmiyete döktük

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın bilimsel araştırmalar ile nükleer ve enerji sektörlerinin geliştirilmesi konularında ABD´yle işbirliğini öngören anlaşmayı askıya almasını değerlendiren Peskov, 'Washington, Kırım´daki olayların ardından nükleer işbirliğini de-facto olarak durdurdu. Moskova ise bunu resmiyete döktü' dedi.

Bunu yapmak zorunda kaldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Peskov, anlaşmanın ABD´nin kararıyla işlevsiz hale geldiğini vurguladı.

Rusya hükümetinden dün yapılan açıklamada, Başbakan Dmitriy Medvedev´in Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) ile ABD Enerji Bakanlığı arasında işbirliğine yönelik anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladığı belirtilmişti. 16 Eylül 2013´te imzalanan anlaşmanın ABD´nin bu alandaki çalışmaları durdurması nedeniyle askıya alındığı ifade edilmişti.

´SURİYE KRİZİ NEDENİYLE YAPTIRIM UYGULANACAĞI KONUSUNDA BİLGİMİZ YOK´

Öte yandan Peskov, Rusya´ya Suriye krizi nedeniyle yeni yaptırımlar uygulanabileceği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Bu konu hakkında resmi bir açıklama, doğrudan ya da dolaylı bir ifade görmediklerini kaydeden Peskov, Rus birliklerinin Suriye´de meşru şekilde bulunduğunu ve bu nedenle yaptırım bir neden bulunmadığını da vurguladı.

´PUTİN, MOSKOVA´DA MADURO İLE GÖRÜŞEBİLİR´

Peskov, 10 Ekim´de İstanbul´u ziyaret edecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in burada Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşebileceğini söyledi.

Putin, 10 Ekim´de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la görüşmek ve Dünya Enerji Kongresi´nde bir konuşma yapmak üzere İstanbul´a gelecek.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —