• BIST 100

    10266,53%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35

Kremlin: Ortodoks dünyasında bölünmeye yol açacak adımların atılmasına karşıyız

Kremlin: Ortodoks dünyasında bölünmeye yol açacak adımların atılmasına karşıyız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya yönetiminin Ortodoks dünyasında bölünmeye yol açacak hiçbir adıma karşı çıkacaklarını söyledi.

 

Ortodoks Kilisesi Meclisi´nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi´ne otosefallik (bağımsızlık) verilmesi yönünde karar alması halinde Kremlin´in nasıl bir tepki vereceği sorulan Peskov, 'Rus Ortodoks Kilisesi´nin bu konudaki tutumunu biliyorsunuz. Elbette Ortodoks dünyasında derin bir bölünmeye yol açacak adımların atılmasını istmeyiz' dedi. 

RUS ORTODOKS KİLİSESİ´NDEN UYARI

Bu arada Rusya Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Metropolit Hilarion da Ukrayna Ortodoks Kilisesi´nin ayrılması yönünde karar verilmesi halinde insanların sokağa çıkacağını söyledi.

Kazakistan´daki bir dini kongrede karar alıcılara uyarıda bulunan Hilarion, 'Elbette insanlar sokağa çıkacak ve kutsal makamları protesto edecek' diye konuştu.

KARARIN BU HAFTA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Ukrayna Ortodoks Kilisesi´nin Moskova´daki Rus Ortodoks Kilisesi´nden ayrılma yolundaki talebine İstanbul Fener Rum Patrikhanesi´nin bu hafta kesin yanıt vermesi bekleniyor. 

Ukrayna´da bazı din adamları, Moskova kiliselerine karşılık, Kiev Patrikhanesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi ve Ukrayna Bağımsız (Otosefal) Ortodoks Kilisesi´ni kurduklarını ilan etmişlerdi.

Ancak Ortodoksluk mezhebinde bu yapılanmanın geçerli olabilmesi için bu kiliselerin, Fener Rum Patrikhanesi ya da diğer patrikhanelerin yarısı tarafından tanınması gerekiyor.

Moskova Patrikhanesi, Kiev Kilisesi´nin bağımsızlık talebi konusunda Fener Rum Patrikhanesi´nin Kiev´e iki temsilci göndermesi üzerine sert bir açıklama yaparak İstanbul´daki kilise ile ilişkilerini dondurmuştu.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor