• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Kremlin: Putin-Esad görüşmesinin Soçi Zirvesi´nin başarısında büyük katkısı var

Kremlin: Putin-Esad görüşmesinin Soçi Zirvesi´nin başarısında büyük katkısı var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad arasında gerçekleşen görüşmenin Soçi´deki Rusya-Türkiye-İran zirvesinin başarıyla tamamlanmasına büyük katkıda bulunduğunu belirt

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad arasında gerçekleşen görüşmenin Soçi´deki Rusya-Türkiye-İran zirvesinin başarıyla tamamlanmasına büyük katkıda bulunduğunu belirtti.

Rossiya-1 televizyonundaki Vesti Nedeli programına konuşan Peskov, 'Esad ile görüşme sırasında yer alan sohbetin, elbette bu yakınlarda gerçekleşen Soçi zirvesinin başarıyla tamamlanmasına çok büyük katkısı oldu' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad 20 Kasım´da Soçi´de bir görüşme gerçekleştirmişti. 

Suriye´deki siyasi sürecin masaya yatırıldığı görüşmede Putin, Esad´ı İslamcı militanlara karşı verdiği başarılı mücadeleden dolayı tebrik etmişti. Esad da 'Rusya siyasi uzlaşının teşvikini mümkün kıldı' ifadelerini kullanmıştı.

Rusya´da televizyonlarda yayınlanan görüşme görüntülerine göre Putin, Esad´a ayrıca, Suriyelilerin çok zor deneyimler yaşadığını fakat aşamalı olarak sona yaklaşıldığını, yani terörist grupların kaçınılmaz yenilgisinin yakın olduğunu söyledi.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor