Tarih: 13.03.2017 13:10

Peskov: ABD´deki Rusya karşıtı histerinin nedeni yalan haberler

Facebook Twitter Linked-in

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD´li Senatör Richard Blumenthal´in, Rusya´nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını araştırması için özel bir savcının görevlendirilmesi gerektiği şeklindeki önerisine anketlerde yüzde 65 civarında destek çıkması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CNN´e konuşan Peskov, ABD´deki Rusya karşıtı histeriden endişe duyduklarını belirtti.

Peskov “Kamuoyunun aklını Rusya hakkında devasa miktarda yalan haber ile doldurur, her şeyden Rusya´nın suçlu olduğunu, Rusya´nın müdahale ettiğini, ülkedeki her şeyi hacklediğini ve ülkede ters giden her şeyin sorumlusunun Rusya olduğunu defalarca söylerseniz, bunu tekrarlarsanız, yüzde 65´ten fazla bir oran da elde edebilirsiniz” dedi. 

‘İLİŞKİLERİMİZİ TEHDİT EDİYOR´

Peskov, ikili ilişkiler için büyük bir tehlike teşkil ettiğini vurguladığı bu histerinin mantıksal sınırına ulaşmasını gönülden istediklerini kaydetti.
Peskov ayrıca Rusya´nın seçimlere müdahale ettiği iddialarını ve Moskova´nın seçim kampanyası sırasında ABD Başkanı Donald Trump´la işbirliği yaptığı iddialarını yalanladı.

‘YAPTIRIMLAR KONUSUNDA DİYALOĞU ABD BAŞLATMALI´

Yaptırımları başlatan tarafın Moskova olmadığını belirten Peskov, bu nedenle Rusya karşıtı yaptırımların hafifletilmesi yönündeki diyaloğu Moskova´nın başlatmayacağını ifade etti: “Yaptırımları ABD başlattı ve konuyla ilgili diyaloğu da ABD başlatmalı. Biz bu konuyu gündeme getiren taraf olmayacağız.” 

‘TRUMP, PRAGMATİK BİR LİDER´

Peskov “Trump pragmatik bir lider. Rusya ile birçok konuda görüş ayrılığı olduğunu saklamıyor, ancak görüşmemiz, diyalog içinde olmamız, ortak bir zemin bulmamız için tutumlarımızı karşılaştırmamız gerektiğini söyleyecek kadar pragmatik biri.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —