• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Kremlin: Trump´ın uluslararası temaslarını dikkatlice analiz ediyoruz

Kremlin: Trump´ın uluslararası temaslarını dikkatlice analiz ediyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump´ın temmuzda Almanya´da yapılacak G20 zirvesinde her halükarda buluşacağını, daha erken tarihteki bir görüşme için henüz bir anlaşma olmadığını söyleyen Kremlin Sözcü

 

Basın toplantısında muhtemel Putin-Trump görüşmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Peskov, 'Temmuzda Almanya´da yapılacak G20 zirvesinde liderlerin her halükarda görüşeceğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi, tarafların daha erken bir tarihte buluşabileceği konuşuluyordu, ancak bununla ilgili net bir durum yok' dedi.

´ESAS OLAN RUSYA´NIN ÇIKARLARI´

Peskov, Kremlin´in Trump yönetiminin uluslararası temaslarını analiz ettiğini de belirtti. 

Kremlin´in Trump´ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yaptığı görüşmeyi ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı telefon konuşmasını nasıl değerlendirdiğine dair soruyu yanıtlayan Peskov şöyle konuştu:

'Doğal olarak, Washington´un uluslararası temaslarını dikkatli biçimde izliyoruz ve analiz ediyoruz. Uluslararası arenadaki tüm gelişmelerin analiz edilmesi, Moskova´daki günlük çalışmaların önemli bir parçası. Burada esas olan, Rusya´nın çıkarlarıdır. Her şey Rusya´nın çıkarlarına bağlı.'

´KİSLYAK´IN FLYNN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERDEN HABERDARIZ´

Öte yandan Peskov, Rusya´nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak´ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile yaptığı görüşmelerden haberdar olduklarını kaydetti. 

Her büyükelçinin, yaptıkları görüşmeler hakkında merkeze bilgi verdiğini ifade eden Peskov, Washington´da cereyan eden bu konuyla ilgili tartışmaları yorumlamak istemediklerinin altını çizdi.

Washington Post gazetesi, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn´in, Donald Trump göreve başlamadan önce, Rusya´ya yönelik yaptırımları konuşmak üzere Rus Büyükelçi Sergey Kislyak´la özel bir görüşme gerçekleştirdiğini yazmıştı.

 



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor