• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Kremlin´den, ABD´li diplomatlara engel olunduğu suçlamalarına yanıt

Kremlin´den, ABD´li diplomatlara engel olunduğu suçlamalarına yanıt

ABD´li diplomatların Serebryaniy Bor´daki yazlık konutundan çıkışlarıyla ilgili zorluk çıkarıldığı iddialarına ilişkin gazetecilere konuşan Peskov, iddiaları yalanlayarak, bu durumun bölgede kamyonların giriş çıkışlarına dair be

 

ABD´li diplomatların Serebryaniy Bor´daki yazlık konutundan çıkışlarıyla ilgili zorluk çıkarıldığı iddialarına ilişkin gazetecilere konuşan Peskov, iddiaları yalanlayarak, bu durumun bölgede kamyonların giriş çıkışlarına dair belli kurallar olmasından kaynaklandığını söyledi. 

Peskov 'Bu konuyu Rusya Dışişleri Bakanlığı´na sormanız daha iyi olur, ancak orada kamyonlarla ilgili bir durum söz konusu. Bir kamyon alıp Serebryaniy Bor´a girmeye çalışın, içeri girmenize izin vermezler. Orada belirli kurallar var, büyük araçların girişleriyle ilgili kurallar… Bu nedenle bu gibi suçlamalara katılamayız' ifadelerini kullandı.

´ABD, KONUTTAKİ EŞYALARI TOPLAMAYA BAŞLADI´

Reuters muhabirinin aktardığına göre, nakliyeciler bugün konuttaki oyun ekipmanlarını ve barbeküleri toplamaya başladı. Bu, ABD´nin, Rusya´nın yaptırımlarına uyma yolundaki ilk adım oldu.

ABD´nin Rusya Büyükelçiliği Basın Dairesi Başkanı Maria Olson, girişlerin 1 Ağustos´tan itibaren askıya alınacak olmasına rağmen, dün ABD´li diplomatların Serebryraniy Bor´daki yazlık konuta giremediğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise ABD´li diplomatların giriş-çıkışına belirlenen günden önce izin verilmediği yönündeki suçlamaları ´kasıtlı bir provokasyon oluşturma çabası´ olarak değerlendirdiklerini belirtmişti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor