Tarih: 20.02.2017 13:17

Kremlin´den ABD´nin ´Kırım´, ´Donbass´ ve ´yaptırım´ planına ilişkin açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

Peskov, Sputnik´e verdiği demeçte, Trump´ın avukatı Michael Cohen, iş ortağı Felix Sater ve Ukraynalı muhalif milletvekili Andrey Artemenko tarafından hazırlandığı belirtilen plan hakkında Kremlin´in bilgisi olmadığını kaydetti. 

PLANDA NELER VAR?

New York Times´ın sayfalarında yer verdiği planda, ´Ukrayna´nın doğusundaki tüm Rus güçlerinin geri çekilmesi, Kırım´ın 50-100 yıllığına Rusya´ya kiralanması, bu sürenin sonunda referandum yapılması ve yaptırımların kaldırılması´ yer alıyor.

Şubat başında dönemin Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn´e iletildiği belirtilen planla Rusya-Ukrayna ilişkilerinin normalleşmesi hedefleniyor.

ARTEMENKO: KİRA SÜRESİ 30-50 YIL OLARAK ÖNGÖRÜLÜYOR

Öte yandan Ukrayna basınına konuşan Artemenko, kira süresinin 30-50 yıl olarak öngörüldüğünü belirtti.

Kira süresinin sonunda referandum yapılacağını kaydeden Artemenko, yarımadanın nihai aidiyetinin bu şekilde belirleneceğini ifade etti.

´DONBASS UKRAYNA´YA VERİLECEK´

Artemenko´nun sözlerine göre, plan dahilinde Donbass, Ukrayna´ya iade edilecek ve ağır suç işlemeyen herkes için af ilan edilecek. 

Daha sonra Donbass´ın kalkınması için çeşitli ülkelerin kaynak aktaracağı bir fon kurulacağını söyleyen Artemenko, Rusya´nın Kırım için ödeyeceği kira ücretinin de bu fona aktarılacağını kaydetti.

´RUSYA-BATI İLİŞKİLERİ YENİDEN KURULACAK´

Ukraynalı vekil, bu maddelerin hayata geçmesinin ardından yaptırımların kaldırılacağını ve Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerin yeniden kurulacağını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —