Tarih: 02.03.2017 16:38

Kremlin´den Kislyak-Sessions görüşmesi iddiası hakkında açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD basınına yansıyan iddia ile ilgili soruları yanıtlayan Peskov, 'Görüşmelerden haberdar değilim. Bu görüşmelerin yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa da neler konuşulduğunu bilmiyorum' dedi.

Peskov, büyükelçinin, bulunduğu ülkedeki hükümet ve yasama temsilcileriyle ´mümkün olduğu kadar fazla görüşme yapmasının´ görevlerinden biri olduğunun da altını çizdi: 'Büyükelçi ne kadar çok görüşme yaparsa, o kadar etkili çalışıyor. ABD´nin Moskova Büyükelçisi de Rus vekillerle çok sayıda görüşme yapıyor ve bu tamamen normal bir durum.' 

´ABD´NİN İÇ MESELESİ´

Öte yandan Peskov, Sessions-Kislyak görüşmesi iddiasına ilişkin haberlerin ABD´nin iç meselesi olduğunu, Rusya´nın yabancı ülkelerin iç işlerine ve seçim süreçlerine karışmadığını vurguladı. Çıkan haberlerin arkasında ´duygusal bir fon´ bulunduğunu ifade eden Peskov, yorumda bulunmak için ´duygusal fonun´ ortadan kalkmasını beklemek gerektiğini belirtti.

ABD basınında çıkan haberlerde, Sessions´ın seçim kampanyası döneminde Kislyak ile iki defa görüştüğü öne sürülüp, ABD´li bakanın görevinden istifa etmesi istenmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —