• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kremlin´den Kislyak-Sessions görüşmesi iddiası hakkında açıklama

Kremlin´den Kislyak-Sessions görüşmesi iddiası hakkında açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Rusya´nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak´ın başkanlık seçimlerinden önce görüşüp görüşmedikleri konusunda bir bilgisin olmadığını söyledi.

 

ABD basınına yansıyan iddia ile ilgili soruları yanıtlayan Peskov, 'Görüşmelerden haberdar değilim. Bu görüşmelerin yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa da neler konuşulduğunu bilmiyorum' dedi.

Peskov, büyükelçinin, bulunduğu ülkedeki hükümet ve yasama temsilcileriyle ´mümkün olduğu kadar fazla görüşme yapmasının´ görevlerinden biri olduğunun da altını çizdi: 'Büyükelçi ne kadar çok görüşme yaparsa, o kadar etkili çalışıyor. ABD´nin Moskova Büyükelçisi de Rus vekillerle çok sayıda görüşme yapıyor ve bu tamamen normal bir durum.' 

´ABD´NİN İÇ MESELESİ´

Öte yandan Peskov, Sessions-Kislyak görüşmesi iddiasına ilişkin haberlerin ABD´nin iç meselesi olduğunu, Rusya´nın yabancı ülkelerin iç işlerine ve seçim süreçlerine karışmadığını vurguladı. Çıkan haberlerin arkasında ´duygusal bir fon´ bulunduğunu ifade eden Peskov, yorumda bulunmak için ´duygusal fonun´ ortadan kalkmasını beklemek gerektiğini belirtti.

ABD basınında çıkan haberlerde, Sessions´ın seçim kampanyası döneminde Kislyak ile iki defa görüştüğü öne sürülüp, ABD´li bakanın görevinden istifa etmesi istenmişti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor