Tarih: 08.05.2018 18:39

Kremlin´den Trump´a İran uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Uluslararası toplum ABD Başkanı Donald Trump´ın nükleer anlaşmayla ilgili alacağı karara odaklanmış durumdayken Kremlin´den Beyaz Saray´a önemli bir uyarı geldi. 

´PUTİN BAZI KARARLAR ALACAK´

Peskov, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Elbette çok ciddi bir durumla karşı karşıya kalacağız. Konu, Moskova´da görüşülecek ve Putin tarafından kararlar alınacak' dedi.

Peskov, Washignton´ı şu sözlerle uyardı: 'Devlet Başkanı´nın Kapsamlı Ortak Eylem Planı´nın (JCPOA) korunmasına yönelik tutarlı çizgisini biliyorsunuz. Putin´in bu anlaşmanın bozulması için atılacak adımların kaçınılmaz olumsuz sonuçlar doğuracağına dair tutumunu da gayet iyi biliyorsunuz.'

´PUTİN VE AVRUPALI LİDERLERİN TUTUMU ÖRTÜŞÜYOR´

Peskov´a Rusya´nın ABD´yi nükleer anlaşmayı bozmaktan vazgeçirmeye çalışıp çalışmadığı da soruldu. Putin´in tutarlı ve şeffaf bir tutum sergilediğini ve bu tutumun Avrupalı liderlerle örtüştüğünü kaydeden Peskov, Avrupa ülkelerinin de anlaşmanın korunmasından yana olduğunun altını çizdi. 

Peskov, Putin´in kısa süre önce Almanya, Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri liderleriyle telefon görüşmesi yaptığını anımsattı.

TRUMP KARARINI BU AKŞAM AÇIKLAYACAK

Trump, nükleer anlaşmayla ilgili kararını bu akşam TSİ 21.00´de açıklayacak.

Daha önceki açıklamalarında Trump, İran´la nükleer anlaşma konusunda 12 Mayıs´ta nihai kararını açıklayacağını belirtmiş ve ABD´nin anlaşmadan çıkıp İran´a yeniden yaptırımlar uygulayabileceği mesajını vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —