Tarih: 22.11.2021 10:38

Kremlin´den ´Türk dünyası haritası´ açıklaması: Merkezi Rusya´nın Altay bölgesi olmalıydı

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin Beştepe´deki görüşmede ´Türk dünyası´ haritasıyla poz vermesini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tarihsel olarak Rusya´nın Altay bölgesinde bulunan Türk dünyasının merkezine büyük kırmızı yıldız koyulmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.
Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Peskov´a Erdoğan ve Bahçeli´nin Beştepe´deki görüşmede ´Türk dünyası´ haritasıyla poz vermesi soruldu.

Peskov, 'Türk partnerlerimiz, Türk dünyası fikrini geliştiriyor. Bu normal bir şey. Üzüntü duyabileceğim tek nokta, Türk dünyasının merkezinde büyük bir kırmızı yıldız bulunmaması. Orası (merkez), Türkiye´de değil, Rusya Federasyonu topraklarında, Altay´da, her Türk için kutsal olan, doğup yayıldıkları yerde. Bunu ben bir Türkolog olarak söylüyorum' yanıtını verdi.

17 Kasım´da Erdoğan, MHP lideri Bahçeli´yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde kabul etmiş, Bahçeli kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Türk dünyası haritası hediye etmişti.

Haritada Rusya´nın güney bölgelerinin bir bölümü, Doğu Sibirya, Balkanlar, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Çin´in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Moğolistan ve İran´ın bir kısmı Türk dünyası sınırları içinde gösterilmişti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —