Tarih: 29.04.2021 10:19

Kripto para piyasalarında ´bot´ tehlikesi: ´Milyonlarca dolar kazanıyorlar´

Facebook Twitter Linked-in

 

Kripto para işlemleri yapan bazı kullanıcıların, alım-satım işlemlerinde en uygun fiyatı bulacakları bot´lar yardımıyla büyük miktarlarda para kazandıkları öğrenildi.

Kripto paralara ilişkin son dönemde ortaya çıkan dolandırıcılık vakalarının ardından ´bot´ tartışması da gündeme geldi.

Sabah gazetesinden Dilek Güngör´ün haberine göre, bazıları onlarca bilgisayarı önüne koyuyor. 15-20 tane yazılım yüklüyor. Yurtiçi ve yurtdışı bütün alım-satım yapan platformları bu yazılımlar üzerinden takip ediyor. Yurtiçi ya da yurtdışı platformda herhangi bir altcoin´i ucuzdan topluyor. Pahalı olduğu bir platformda yüksek fiyattan satıyor.

Güngör, haberinde bu yöntemle ´arbitraj geliri haftalık 450 milyon doları bulanlar olduğunu´ belirtti.

Bu yazılımları kullananların 6 mili saniyede yaptıkları işlemlerle büyük paralar kazandığını söyleyen Güngör, bu işlemi yapanların kim olduklarına dair ise şunları söyledi:

'Misal, Kohen sülalesini tanımayanınız yoktur. Türkiye´de ya da dünyanın herhangi bir yerinde bu soyadına çokça rastlamışsınızdır. İşte o ailenin Türkiye´de polimer işi yapan üyelerinden biri olan Serhan Mark Kohen´in kripto bot´larla arbitraj gelirlerinden paraya para demediğini biliyorum. Aynı şekilde Ankara´da Kimetsan´ın sahibi, Finovtech´in kurucusu Erdem Duhan Özensoy´un da…'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —