Tarih: 08.11.2016 19:21

Kriz Dönemini Rekor Büyüme İle Atlattık

Facebook Twitter Linked-in

 

Tnews

İstanbul´da düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresinde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel finans krizinin sekiz yılı aşmasına rağmen etkilerini hala sürdürdüğü, krizin müsebbibi olanların sorunun çözümü konusunda yeterli gayreti göstermediği ve dünya ekonomisinin hala kriz öncesi büyüme oranlarına, istikrar ortamına kavuşamadığını söyledi.

Ciddi sıkıntı ve olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve bu kriz dönemini rekor büyüme oranlarıyla atlattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye´de ekonomik büyüme oranı yüzde 3-4 civarında olurken dünyanın önde gelen ülkelerinde bu rakam yüzde 2 olmuştur. O dönem krizin ülkemizi teğet geçeceğine ifade etmiştim. Birileri bu sözümü hafife almış 2009 yılı hariç ülkemiz rekor büyüme oranlarıyla atlattı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Bu yıl pek çok olumsuzluğun yanı sıra darbe girişimi yaşanmasına rağmen dünya çapında önemli projeler hizmete soktuk. Bu yılın sonuna doğru Boğaz´ın altından otomobillere hizmet verecek çift katlı Avrasya Tüneli´ni hizmete sokacağız. Hızlı tünel projelerimiz devam ediyor. Kars-Tiflis demir yolu inşası bitti onu da bu yılsonuna yetiştirmeye çalışıyoruz.”(Özbekistan,Tnews-07.11.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —